Twitter fullstendig blokkert av den nigerianske regjeringen etter at den nigerianske presidentens tweet ble slettet

Nigerianere fant presidentskapet respektløst og retweetet misnøyen deres i stort antall. Meldingen ble deretter slettet av Twitter.

Nigeria har blokkert Twitter på mobilnettverk etter at president Muhammadu Buhari lovet en brutal nedbryting av protester i sørøst i en tweet på den sosiale medieplattformen. Mobildata brukes av de aller fleste internettbrukere i Afrikas mest befolkede land.

I følge en e-postmelding fra Twitter var kunngjøringen «veldig urovekkende». 'Vi ser nærmere på det og vil oppdatere deg så snart vi har mer informasjon,' heter det.I mai 2020 lanserte Twitter modereringsfunksjonen for å hjelpe brukere med å administrere troll, irrelevante, støtende eller ubehagelige kommentarer på tweetene deres.

Regjeringen har gitt den forbudte løsrivelsesorganisasjonen urbefolkningen i Biafra skylden for den eskalerende volden i regionen, som har inkludert dramatiske fengselsutbrudd, tenning av valglokaler og drap på politipersonell.

Noen wi-fi-selskaper ga tilgang, men dette er ikke et utbredt middel for å koble til internett i Nigeria. I følge internettsporingssiden Trendsmap ble søkefraser som 'VPN' populære over natten.

Reuters sier at handlingen følger Twitters fjerning av et innlegg fra den nigerianske presidenten Muhammadu Buhari, som lovet å straffe de skyldige for nylige angrep på valgkontorer og politistasjoner og hentydet til landets 1 million mennesker døde borgerkrig på 1960-tallet.

Siden slutten av fjoråret har nigerianske innbyggere protestert mot landets politigruppe for spesial mot ran (SARS). I følge en studie utgitt av Amnesty International gjennomførte SARS minst 82 tilfeller av tortur, mishandling og utenrettslige henrettelser mellom januar 2017 og mai 2020.

Taggerblokkerer konto nigeriansk Twitter twitterforbud